Ιστορικό - Κινημα/φική Λέσχη


"...Γυρέψαμε ένα παράθυρο στον κόσμο, ονειρευτήκαμε μια κρυφή ματιά στον παράδεισο, ανεβήκαμε στα υψίπεδα της πόλης και απλώσαμε στην ταράτσα το όνειρο μας ... Αγιόκλημα, γιασεμί και ένα λευκό πανί ..."
 
Τι κι αν έχουν περάσει είκοσι τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που πρωτοάνοιξε τις πύλες του...Τι κι αν η ζωή μας έχει κατακλυστεί από τα DVD και τους πολυκινηματογράφους...Τι κι αν μεσολάβησε ένα διάλειμμα τριών περίπου χρόνων... 

Ο "Σινέ Παράδεισος" έδωσε στο παρελθόν την ευκαιρία σε πολλούς από εμάς να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε το σινεμά, να έρθουμε σε επαφή με εξαίσια δείγματα της έβδομης τέχνης και να επικοινωνήσουμε πολιτιστικά. 

Βραδιές κι εκδηλώσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, τον Παντελή Βούλγαρη, τον Κώστα Γαβρά, τον Μιχάλη Κακογιάννη, το Νίκο Κούνδουρο, την Ειρήνη Παππά, την Τόνια Μαρκετάκη, το Νικόλα Πιοβάνι, τον Μίμη Πλέσσα, τον Στέλιο Τατασόπουλο, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, των δευτεραγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου και πολλών άλλων.

Με κορυφαία και πιο συγκινητική βραδιά τη δυναμική έναρξη του Σινέ Παράδεισος, είκοσι χρόνια περίπου πριν, με καλεσμένο τον φίλο της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού Τζουζέπε Τορνατόρε, δημιουργό της ομώνυμης και βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας, που έγινε ο νονός του.

 Και τότε η επιμονή, η αποφασιστικότητα, η πίστη, η συνέπεια και η αγάπη για το σινεμά έγινε η απαρχή ενός "κινήματος" θερινών Δημοτικών κινηματογράφων με αποτέλεσμα ο κόσμος να αφήσει τον καναπέ και να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη.

 Ο "Σινέ Παράδεισος" με τη βοήθεια της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν του Κορυδαλλού στον τομέα του πολιτισμού και εξακολουθεί να συγκεντρώνει ένα πολυπληθές κοινό που αναζητά ποιοτική ψυχαγωγία...

Ο Τζουζέπε Τορνατόρε στη καμπίνα προβολής του Σινέ Παράδεισος
 Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος και ο Παντελής Βούλγαρης καλεσμένοι 
της Κινηματογραφικής ΛέσχηςΟ Νότης Μαυρουδής βραβεύει τον Νικολά Πιοβάνι

Ο Κώστας Γαυράς με το Δημήτρη Δανίκα προλογίζονται από 
την Κινηματογραφική Λέσχη ΚορυδαλλούO αξέχαστος Θανάσης Βέγγος σε εκδήλωση της Κινηματογραφικής 
Λέσχης Κορυδαλλού προς τιμήν τουΟ Βασίλης Βασιλικός εκλεκτός καλεσμένος του Σινέ Παράδεισος με τον
Κώστα Γασπαρινάτο της Κινηματογραφικής Λέσχης Ο Νίκος Κούνδουρος παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα σε αφιέρωμα στο έργο τουΗ Τόνια Μαρκετάκη καλεσμένη της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού
απευθύνεται στο κοινό του Σινέ Παράδεισος 
Ο Ντίνος Δημόπουλος υπογράφει αυτόγραφα στους μικρούς θαυμαστές του

Το ιστορικό κτίριο του Σινέ Παράδεισος
το 1988